پنیر پروسس
پنیر یکی از فرآورده های لبنی است که در تمامی دنیا طرفداران بسیاری دارد. انواع متفاوتی از پنیر با طعم ها و شکل های متفاوتی وجود دارد که بر اساس ویژگی هایشان دسته بندی های مختلفی دارند. یکی از این دسته بندی ها بر پایه طبیعی بودن و پرورده بودن پنیر است که که نوع پرورده آن به پنیر پروسس معروف است. پنیرپرورده (پروسس) را با بهم زدن پنیرهای طبیعی آسیاب شده با درجات مختلف رسانیدن در کنار عوامل امولسیون کننده و به کمک حرارت تحت خلأ نسبی با سرعت یکسان تا رسیدن به یک بافت یکنواخت تولید می کنند.
یکی از ویژگیهای مهم پنیر پروسس، شیوه ذوب شدن آن است. به دلیل استفاده از نمک های امولسیون کننده پنیرهای پروسس دارای ساختار همگنی هستند و چربی ها و پروتئین ها به خوبی در پنیر مخلوط شدند. در نتیجه، چربی از پنیر جدا نمی شود و به صورت یک لایه ی جدا بر روی آن قرار می گیرد. این یکی از دلایلی است که باعث می شود پنیر پروسس اغلب به صورت یخ زده در غذاهایی مانند پیتزا، لازانیا و ... استفاده شود.
پنیر پروسس چگونه درست می شود؟
با وجود این که تولید پنیر با شیر آغاز می شود، اما شروع تولید پنیر پروسس با پنیر است . تولید کننده یک یا چند نوع پنیری که می خواهد استفاده کند را انتخاب می نماید. این پنیرها نرم و ذوب می شوند و پنیر ذوب شده دوباره با مواد دیگر مخلوط می شود. افزودنی های رایج در این نوع پنیر در کشورهای مختلف بسته به ذائقه ها ی مختلف متفاوت است اما معمولا شامل موارد زیر می شود:
• چربی های شیر مانند خامه
• سایر مواد لبنی: پروتئین های آب پنیر معمولا استفاده می شوند
• نمک های امولسیونی: این نمک ها پروتئین های موجود در پنیر را تغییر می دهند تا بهتر پراکنده شوند و محصول همگن تری ساخته شود.
• نمک: پنیر پروسس نمک بیشتری نسبت به پنیر معمولی دارد
• رنگ خوراکی و طعم دهنده
این مواد با هم گرم و مخلوط می شوند تا یک ماده جامد پایدار را ایجاد کنند. حرارت باعث پاستوریزه شدن محصول می شود. شیوه تولید پنیر پروسس و نیز مواد تشکیل دهنده اصلی به شدت بر روی محصول نهایی تاثیر می گذارد. عواملی مانند زمان پخت، دمای پخت، میزان مخلوط کردن و سرعت سرد کنندگی همگی بر ویژگیهای محصول نهایی تاثیر می گذارد.